Meer vogels in mijn tuin?

Om meer vogels in de tuin te krijgen moet u zorgen voor een vogelvriendelijke tuin. Hieronder leest u enkele handige tips hoe u dat kunt bereiken.

Zorg voor een gevarieerde tuin!

Een gevarieerde tuin maakt het interessant voor allerlei soorten vogels en insecten. Denk hierbij aan hoge en lage beplanting, wel en geen doorns en verschillende soorten bloemen, kruiden en struiken om maar wat te noemen.

vogels tegen blauwe lucht gefotografeerdHierdoor worden er verschillende insecten en beestjes aangetrokken die weer voor voedsel zorgen voor de vogels die neerstrijken tussen de planten en bloemen. Zo is er het hele jaar door (behalve bij sneeuw en vorst) een rijke voedselvoorziening aanwezig bestaande uit noten, zaden en bessen. Daarnaast is het belangrijk dat vogels zich kunnen verschuilen en dat er nisjes en hoekjes zijn om nesten te bouwen. Creƫer daarnaast een vijver of ondiepe oever waar vogels kunnen badderen en drinken. Dit trekt weer insecten aan die op de waterplanten neerstrijken. Het is dus vooral belangrijk om voor een interessante en gevarieerde tuin te zorgen voor allerlei soorten beesten en insecten. Hierdoor is er voldoende voedsel te vinden voor onder andere vogels waardoor ze zich veilig voelen en zich gaan nestelen in de tuin.

Advies van een hovenier nodig?

Heeft u behoefte aan meer inspiratie en adviezen van een echte hovenier? Neem dan contact op met 0900 Hovenier voor een passend en vogelvriendelijk tuinadvies!

Bel ons op: 0900 4683643

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een hovenier dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Hovenier en maak een afspraak met de specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.